donderdag 19 maart 2015

Mario in ELF-voetbal

Den Haag, 19 maart

Door SANDER BERENDS — gepubliceerd op 19 maart '15 14:20
Van der Ende: 'Goed idee, alleen frappant dat Wenger het juist nu zegt'


MARIO VAN DER ENDE kan zich wel vinden in het proefballonnetje dat manager Arsène Wenger van Arsenal eerder vandaag opliet. "Dan wordt het thuisvoordeel in de tweede wedstrijd ook iets ingeperkt."
Foto
Foto: ANP Pro Shots
 Natuurlijk had Samir Nasri rood moeten krijgen
De Franse oefenmeester stelde tijdens een persconferentie voor om de uitdoelpunten-regel in knock-out fasen aan te passen. Na negentig minuten telt enkel de opgetelde stand. Pas na afloop van de verlenging zou het aantal gescoorde uitdoelpunten de doorslag moeten geven. Wenger vindt de huidige maatregel verouderd.

"Er zit wat in. Al is het frappant dat hij dit nu pas zegt, nadat Arsenal juist door deze regel is uitgeschakeld", vervolgt Van der Ende tegenover ELF Voetbal. "Het team, dat de tweede keer THUIS speelt, kent natuurlijk al een voordeel. Dat wordt nu iets ingeperkt. Op de score stond er dinsdag ook keurig '3-3 on aggregate', maar dat was natuurlijk niet zo."

Nasri rood
Van der Ende beoordeelde de kwaliteit van de arbitrage tijdens de vier Champions League-duels van deze week als 'wisselend'. "Aan de ene kant zie je die Italiaan (Nicola Rizzoli, red.), die elf gele kaarten geeft. Aan de andere kant arbiters die overtredingen met de mantel der liefde bedekken. Gisteravond (woensdag) had Samir Nasri bij Manchester City natuurlijk rood moeten krijgen." De Franse middenvelder kreeg voor zijn schop op Dani Alves echter slechts geel.

Aleksei Kulbakov, de Wit-Rus die vanavond Ajax - Dnipro Dnipropetrovsk fluit, kent hij niet. "Nee, zijn naam zegt me niets. Maar het blijft zo dat de Europa League ook als tweede keus voor de aanstelling van scheidsrechters wordt gezien." Voor het Nederlandse voetbal hoopt Van der Ende uiteraard dat Ajax wint. "Maar het zal heel moeilijk worden. Tegen een gegroepeerde tegenstander, die loert op de counter. Ik gok op 1-0 en dan winst via de verlenging."

Pol van Boekel
De topper in de Eredivisie zondag tussen Feyenoord en PSV wordt gefloten door Pol van Boekel. "Een logische keuze van de KNVB", vervolgt Van der Ende. "De nummer één, Bjorn Kuipers, heeft geen fijne ervaringen overgehouden aan PSV - Feyenoord eerder dit seizoen. De nummer twee, Bas Nijhuis, is niet inzetbaar, omdat hij vanavond nog voor de Europa League (Dinamo Moskou - Napoli, red.) floot. Dan kom je automatisch uit bij de nummer drie. Ik vind het goed."