maandag 18 januari 2016

Mario in ELF-Voetbal

Den Haag, 18 januari

http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/426419_van-der-ende-in-topvoetbal-kies-je-voor-de-besten

Door BOB VAN DIJK — gepubliceerd op 18 januari '16 12:26
Van der Ende: 'In topvoetbal kies je voor de besten'


MARIO VAN DER ENDE keek afgelopen weekeinde weer zijn ogen uit op de Nederlandse voetbalvelden. De Eredivisie is weer van start gegaan en de voormalig scheidsrechter zag weer van alles voorbij komen dat hem allerminst bevalt. 
Foto
"Wat helaas dit weekend weer duidelijk werd, is dat sommige met regelmaat in de Eredivisie opererende scheidsrechters daar totaal ongeschikt voor zijn", begint de oud-arbiter in zijn viedocolumn voor 5minutentv. "Kijk bijvoorbeeld PEC Zwolle - sc Heerenveen en NEC - Willem II er maar op na. Het zou terecht zijn als de onterechte gele kaarten van Willem II-speler Frank van der Struijk worden kwijtgescholden."
De schuld ligt volgens Van der Ende bij de KNVB. "Als de verantwoordelijken in Zeist drie internationals in de Jupiler League aanstellen, kunnen we dit verwachten. In Zeist hebben ze nog steeds niet door dat dit alleen maar problemen oplevert. In topvoetbal moet je alleen voor de besten kiezen."
Tot slot komt ook de discussie over de video-scheidsrechter aan bod. "Deze discussie blijft leuk", vervolgt de Hagenaar. "Maar zullen we in alle stadions beginnen met doellijntechnologie? Gelukkig was er bij FC Groningen een grensrechter die er wel goed het oog in had."