woensdag 13 mei 2015

Mario in Nieuwsredactie.nl

HILVERSUM, 12 MEI

Pieter_Vink

12-05‘Jonge scheidsrechters nog niet goed genoeg’

De jonge scheidsrechters van de KNVB komen nog kwaliteit tekort om de ervaren mannen te vervangen. Dat zegt oud-topscheidsrechter Mario van der Ende. De voetbalbond wil op korte termijn afscheid nemen van Pieter Vink, Eric Braamhaar, Reinold Wiedemeijer en Tom van Sichem. Er moeten meer talenten doorstromen. 
Volgens Van der Ende gaat dat ten koste gaan van de kwaliteit. “Je moet geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt. Als je aantoont dat je het nog kunt, moet de mogelijkheid er zijn om het te blijven doen. Ik denk dat de KNVB verkeerd naar kwaliteit kijkt en misschien ook te veel naar de leeftijd. Daar gaat het niet om. Het draait om de kwaliteit.”
Van der Ende is daarnaast niet te spreken over de talenten van de KNVB, die de ervaren scheidsrechters moeten vervangen. “Het is niet zo dat jongens als Mulder, Kamphuis, van der Kerkhof, Manschot en Higler echt voor een kwaliteitsimpuls zorgen. Ik heb ze aan het werk gezien, maar daar word je als club niet blij van. Kwaliteit moet leidend zijn. Scheidsrechters bepalen nu te vaak het wedstrijdverloop en resultaat en daarmee ook de competitie. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn”
Voor het viertal is voor aankomend weekend geen eredivisiewedstrijd toegewezen. Ze zouden er al van op de hoogte zijn dat ze alleen nog in de Jupiler League worden ingezet. “Ze zijn alle vier als geblesseerd gemeld bij de bond. Ik weet het ook niet. Frappant verhaal.”
De KNVB is niet van plan om de scheidsrechters uit te kopen. Die hebben nu een contract voor onbepaalde tijd. “Op deze manier zijn ze geen werkgever waarop je kunt vertrouwen. Of je koopt ze uit, of je houdt ze erbij. Dan moet je ook zorgen voor vervangende werkzaamheden.”
Hoe ervaren zijn de scheidsrechters in de eredivisie eigenlijk? In de onderstaande grafiek is te zien hoe veel seizoenen ze al actief zijn, hoe veel eredivisiewedstrijden ze in totaal hebben gefloten en hoe veel dit seizoen.
Door  op 12-05-2015 @ 17:02
0 Reacties Reageer ook