vrijdag 12 december 2014

Mario op Papendal bij NL-Coachcongres

Papendal, 12 december

Vandaag bezocht Mario het NL-coach congres op Papendal.
    De coach als dirigent!?
Coachen bekeken vanuit de werelden van Sport & Muziek!           
ProgrammaTijdens het congres laten we je kennismaken met de muziekwereld. Wat kunnen wij, als sportwereld, van de muziekwereld leren als het gaat om mentale training, talentherkenning-/ontwikkeling, teambuilding, emotie en gedragsbeïnvloeding? Is de rol van de coach in de muziekwereld faciliterend, instructief, motiverend/stimulerend of juist heel dirigerend? En hoe verhoudt zich dat naar de sport? 
   Met programma’s als The Voice of Holland  en Idols heeft de muziekwereld ruimschoots laten zien dat het vak coachen een prominente rol inneemt in de begeleiding van aanstormend talent.
Wij laten jou dit zien samen met onder andere het Gelders Orkest onder leiding van Nederlandse topdirigent Antony Hermus. Hij zal ons meenemen in ‘zijn’ wereld en laten zien hoe het vak ‘coachen’ er in de wereld van een orkest uitziet. We laten je de overeenkomsten en verschillen zien waarbij de vertaalslag naar de sportpraktijk van de coach steeds centraal staat.
Daarnaast spreekt, coach van de coaches, Francesco Wessels (NOC*NSF) met topproducer Eric van Tijn (jurylid Idols) over de overeenkomsten en verschillen in coaching in de ‘voorbereiding op HET moment’. 
Topcoaches
Tijdens het congres zijn bijna 40 topcoaches aanwezig. Zij zullen zich tijdens het diner mengen in het deelnemersveld.
Dat biedt iedere Nationaal Coach Congres Deelnemer de mogelijkheid om te sparren met de absolute top van coachend Nederland.

Andries Jonker gaf een interessante kijk in de Arsenal-keuken