donderdag 15 december 2022

Mario in Voetbalprimeur

 Dieren, 14 december

Van der Ende zag 'stoppen doorslaan' bij Oranje-arbiter Lahoz: 'Niet WK-waardig'

Van der Ende zag 'stoppen doorslaan' bij Oranje-arbiter Lahoz: 'Niet WK-waardig'

 Gisteren, 12:18 Laatste update: 14:49
75

Mario van der Ende heeft geen goed woord over voor het optreden van arbiter Antonio Mateu Lahoz tijdens het duel van Oranje met Argentinië op het WK. De voormalig topscheidsrechter uit Nederland kraakt in JUICHEN, de WK-podcast van VoetbalPrimeur, harde noten over de Spanjaard.

Lahoz maakte er een potje van in de kwartfinale, tot frustratie van zowel het Argentijnse team als Oranje. Hij deelde liefst negentien gele kaarten uit, waaronder een tweede aan Denzel Dumfries na afloop. Tegelijkertijd liet hij een bewuste handsbal van Lionel Messi onbestraft en kreeg Leandro Paredes slechts geel, toen hij eerst Nathan Aké onderuit schoffelde en vervolgens de bal in de dug-out van het Nederlands elftal schoot.

Van der Ende is glashelder als hij een rapportcijfer moet geven aan Lahoz. "Een 3. Daar kan ik kort en bondig over zijn", begint hij in JUICHEN!, de WK-podcast van VoetbalPrimeur. "Het was gewoon niet wereldkampioenschap-waardig. Gewoon zwaar onvoldoende. Hij had de zaken niet in de hand zoals het hoort. Je weet dat het in deze fase doorgaan of naar huis gaan is. Ik denk dat hij dat op de één of andere manier te lichtvaardig heeft opgevat, en misschien soms ook weer te overtrokken. Ik zag hem bijvoorbeeld zeer overspannen hulpcoaches en reservespelers gele kaarten geven."

"Hij wilde volgens mij even laten zien dat hij wel de baas was en wilde op alle slakken zout leggen", vervolgt Van der Ende. "Terwijl je juist iemand nodig had die de koe goed bij de horens vat. Dat gebeurde niet. Dit was een soort Ivanov, die we een aantal jaar geleden hadden bij Nederland - Portugal", doelt hij op de Russische arbiter tijdens 'de Slag om Neurenberg' op het WK 2006. "Je ziet dat ook bij de scheidsrechter de stoppen door kunnen slaan."