zaterdag 31 oktober 2015

Mario in De Nieuws BV

Hilversum, 30 oktober

Vandaag was Mario te horen in het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV tijdens het item met Bureau Sport met Erik Dijkstra en Frank Evenblij.

Terug te luisteren vanaf minuut 39.00
http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2015-10-30/13:00  




dinsdag 27 oktober 2015

Mario in het Friesch Dagblad

Leeuwarden, 27 oktober



SPORTdinsdag, 27 oktober 2015

Van der Ende: Sentimenten rondom een derby tellen niet voor een arbiter
Zondag is 't zo ver: de Friese derby tussen Heerenveen en Cambuur. Het Friesch Dagblad telt via een dagelijkse rubriek af naar de eerste van twee edities dit seizoen. Vandaag: ex-scheidsrechter Mario van der Ende over het fluiten van een derby.
Gerard Bos
Inmiddels is hij 59 jaar en is zijn scheidsrechterloopbaan al twaalf jaar voorbij. Maar het Nederlandse en internationale voetbal volgt hij nog op de voet. En zéker de verrichtingen van de scheidsrechters. Op sociale media is Van der Ende, die tussen 1985 en 2003 meer dan zeshonderd (!) wedstrijden floot, niet te beroerd om zijn mening te geven. De voormalige toparbiter uit Den Haag weet per slot van rekening waar hij over praat. Ook wat betreft de Friese derby is hij een ervaringsdeskundige.
,,Het is een leuk affiche, zo'n wedstrijd. Die wil je graag doen als scheidsrechter. Maar ik moet wel altijd een beetje glimlachen om de emotie en de animositeit", klinkt het in onvervalst Haags. 
Daarmee wil Van der Ende overigens niets afdoen aan het speciale karakter van de Friese tweestrijd. ,,Ik begrijp het ook wel, maar het is iets dat vooral leeft onder supporters en bij de media. Als scheidsrechter moet je je natuurlijk niet laten leiden door sentimenten rondom zo'n wedstrijd. Er moet toch iemand nuchter zijn en blijven. Laat dat dan maar de scheidsrechter zijn, hè? Wel zo handig", lacht de oud-toparbiter.
Wijze woorden. Toch vereist een derby voorbereiding. ,,Maar niet anders of meer dan een normale wedstrijd", meent Van der Ende. ,,Als scheidsrechter moet je je altijd goed voorbereiden." En dan blijkt hoe scherp hij zelf nog is en hoe nauwgezet hij het profvoetbal nog volgt.
,,Bij een derby als die van zondag moet je dus als scheidsrechter weten dat er meer dan prestige op het spel staat. Beide ploegen hebben de punten hard nodig, het sportieve belang is groot. Bij Heerenveen weet je dat er een trainerswissel is geweest, de spelers van die ploeg willen zich bewijzen aan Foppe de Haan. Van Cambuur weet je dat ze bijvoorbeeld van Den Haag hadden kunnen winnen en ga zo maar door. Je moet weten wie er spelen, wie er de laatste weken ook hebben gespeeld en hoe ze dat deden."
De naam van de leidsman voor zondag zal vandaag door de KNVB bekend worden gemaakt. Van der Ende vindt dat het sowieso iemand met internationale status moet zijn. ,,Kuipers of Nijhuis bijvoorbeeld. Zij kunnen zulke derby's goed leiden."


Goed betekent niet 'anders'. ,,Het spelregelboek is voor iedereen hetzelfde. Je moet niet ineens meer toelaten omdat het een derby is. Bij een doodschop in de eerste minuut moet je hetzelfde handelen als in de zeventigste." 

Mario bij vernissage boek Leo Beenhakker

Rotterdam, 27 oktober

Vanmiddag was Mario, in de Rotterdamse The Harbour Club, aanwezig bij de vernissage van het boek "Het werd stil aan de overkant" De door Bert Nederlof geschreven biografie van Leo Beenhakker.
Mario met Leo Beenhakker en Jorien van den Herik

zondag 25 oktober 2015

vrijdag 23 oktober 2015

Mario bij sponsorovereenkomst KNKV - Golden Tulip

Ermelo, 23 oktober

Vanmiddag was Mario, in het hotel De Heerlickheijd, aanwezig bij de ondertekening van het contract tussen het KNKV en Golden Tulip-hotels. 
Tim Bakker, Suzanne Struik en Mario tonen het nieuwe KNKV- Nederlands Team shirt

Lees hier het persbericht:
 http://www.marketingtribune.nl/sponsoring/nieuws/2015/10/golden-tulip-nieuwe-sponsor-van-nederlands-korfbalverbond/index.xml



woensdag 21 oktober 2015

Mario ziet Jong Ajax - Almere City FC

Amsterdam, 19 oktober

Vanavond bezocht Mario de wedstrijd in de Jupiler League tussen Jong Ajax en Almere City FC.
Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 2-2.



zondag 18 oktober 2015

Mario bij Pioniers in Volendam

Volendam, 17 oktober

Vanavond was Mario als bezoeker aanwezig bij de theatershow 'Pioniers van de Nederpop'. Als gastheer trad Johan Derksen op. Muzikale bijdrages van o.a. The Clarks, Frans Krassenburg, Rudy Bennett, Johnny Kendall, Jan de Hont, Theo van Es, Specs Hildebrand en Joëlle Vierling zorgden voor een geweldige avond.

vrijdag 16 oktober 2015

Mario bij KNKV-golfevent

Naarden, 17 oktober

Vanmiddag was Mario deelnemer aan het businessclub Golftoernooi van het KNKV op golfbaan Naarderbos.

Mario met flightgenoten Barry Schep, Willy van de Kerkhof en Ben Crum

Mario bij Adidas

Leusden, 16 oktober

Vandaag bracht Mario een bezoek aan Adidas in Leusden


woensdag 14 oktober 2015

Mario in ELF-VOETBAL

Den Haag, 14 oktober

Door SANDER BERENDS — gepubliceerd op 14 oktober '15 17:50
Van der Ende noemt Donadoni en Klinsmann als Oranje-bondscoach


ROBERTO DONADONI of JÜRGEN KLINSMANN. Het zijn twee namen van bondscoaches die volgens Mario van der Ende het Nederlands elftal weer op het juiste spoor kunnen zetten.
Foto
Foto: Eric Verhoeven Fotografie
 Het zijn allebei buitenlandse vernieuwers, winnaars
"Het zijn allebei buitenlandse vernieuwers. Twee winnaars ook. Ik ben ervan overtuigd dat ze zorgen voor een bepaalde filosofie en motivatie voor de spelers", vertelt de voormalige toparbiter tegenover ELF Voetbal. Eerder vandaag was al te lezen dat Van der Ende tipt om een nieuwe weg in te slaan rond het nationale voetbal.

"Dan kan het best met nieuwe mensen op het bondsbureau, nieuwe mensen in de Raad van Commissarissen en een nieuwe bondscoach. Frank Rijkaard pakte in 2000 de verantwoordelijkheid om na het EK, waarin Oranje strandde in de halve finale, om op te stappen. Dat waardeer ik aan hem."

Technisch directeur
De CBV (belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal, red.) opperde vorige week al dat de KNVB een technisch directeur zou moeten aanstellen. Iemand die de rode lijn bewaakt tussen alle vertegenwoordigende teams en trainers. "De afgelopen jaren is dat binnen de KNVB geen gelukkige combinatie. Mohammed Allach werd een paar jaar geleden aangesteld, maar was alweer snel weg."

"We hebben ook Adrie Koster gehad en nog enkele voorbeelden. Hun keuzes voor het technisch beleid zijn niet altijd even gunstig uitgepakt." De KNVB gaf als reactie vorige week dat ze een technisch coördinator niet ziet zitten, omdat er te weinig taken op tafel leggen voor die persoon.

Mario in ELF Voetbal

Den Haag, 14 oktober

Door SANDER BERENDS — gepubliceerd op 14 oktober '15 14:50
Van der Ende: 'Nu nieuwe start bij KNVB met nieuwe mensen!'


MARIO VAN DER ENDE is duidelijk in zijn woorden over Oranje en de mensen rond de nationale voetbalbond. "Het lijkt me vanzelfsprekend dat we een nieuwe start maken. Met nieuwe mensen!"
Foto
Foto: Eric Verhoeven Fotografie
 Het Nederlands voetbal heeft behoefte aan een hele schone nieuwe groep
"Als je terugvalt op de oude garde, zal er niets gebeuren. De mensen, die er nu zitten, moeten zeggen. 'We hebben onze kans gehad. We hebben er niets van gebakken", vertelt de voormalige toparbiter tegenover ELF Voetbal. "Ik moet wat dat betreft denken aan Frank Rijkaard. Na het EK van 2000, waarin Oranje in de halve finale werd uitgeschakeld, nam hij voorin plaats in de spelersbus. Hij vertelde zijn verantwoordelijkheid te nemen. 'We hebben de lat hoog gelegd, maar het is niet gelukt. Ik stap op'."

Nieuwe top met nieuw geluid
Van der Ende verklaart dat het zo werkt in de topsport. "Daarin staat presteren voorop. Een nieuwe top zal zorgen voor een nieuw geluid. Een daardoor voor een nieuwe filosofie en motivatie. Het Nederlands voetbal heeft behoefte aan een hele schone nieuwe groep. Zowel op het bondsbureau, in de Raad van Commissarissen en op en rondom het veld. Maar als iedereen tevreden is hoe het nu loopt. Ook goed, want het is mijn pakkie aan niet. Al kan ik dat niet geloven."

"Het is heel belangrijk dat de betrokken mensen straks snel gaan evalueren. In Reykjavik gebeurde dat al binnen acht uur na afloop van de wedstrijd. Hopelijk houden ze er rekening mee dat elke keer, als ze voor een bepaalde reden naar een ander wijzen, er direct drie vingers terugwijzen. Als we een nieuwe weg willen inslaan, is het een mooi moment om afscheid te nemen van de mensen die weg naar de huidige situatie hebben geleid."

Gamma
Na het zoveelste debacle tegen Tsjechië meldde Bert van Oostveen, directeur Betaald Voetbal van de KNVB, tegenover de NOS dat bondscoach Danny Blind het volste vertrouwen krijgt om verder te bouwen. Iets waar de KNVB al druk mee bezig zou zijn. "Als ik Jean Paul Decossaux (commercieel directeur, red.) was, zou ik direct de Gamma als nieuwe hoofdsponsor hebben gestrikt. Gaan bouwen aan het einde van de keten?"

"Eerst het dak en daarna pas de fundering? Terwijl aan de omgekeerde weg juist behoefte is. We moeten juist bij de basis beginnen." Van der Ende kan daarvoor diverse aandachtspunten noemen. "Een nieuwe voetbalstijl waarin dat heilig verklaarde en overschatte balbezit gelijk wordt geminimaliseerd. Schaf dat kunstgras direct af. De competitie voor tweede elftallen is al helemaal een lachertje en de Jupiler League heb ik maandag in mijn column nog debacle league genoemd. De komst van de Tweede Divisie zal dat volgend jaar alleen maar verergeren."

"Er zijn de afgelopen vijftien jaar al zes clubs failliet gegaan. Dan dringen we nu veertien Topklasseclubs ook deze financiële zorgen op. Daarnaast werd Nederland in 2006 en 2007 Europees Kampioen onder 21 jaar. Deze gouden lichting zou het gaan maken. Maar noem eens twee spelers van die selecties die gisteren (dinsdag, red.) meespeelden? Terwijl zij qua leeftijd nu juist op hun top zouden moeten zitten. Dan is er iets fundamenteels fout gegaan of we hebben het allemaal op een verschrikkelijke manier overschat."

Fluwelen handschoentjes
"In de jeugdopleiding ontbreekt de mentale hardheid en worden de talenten te veel met fluwelen handschoentjes aangepakt. En Nederland blijft nu eenmaal een klein land zonder topsportklimaat." Wie moet volgens Van der Ende de nieuwe bondscoach worden? "Ik zou graag eens de kaartenbak van het CBV (Coaches Betaald Voetbal, red.) willen inzien. Er moeten toch voldoende kandidaten zijn."

Hoe verwacht Van der Ende dat het af gaat lopen. "Het is heel typisch voor Nederland dat er straks een bepaalde polderoplossing uitrolt. Simon & Garfunkel zongen ooit 'Keep the customers satisfied'. Daar zal het op uitdraaien. Terwijl er nu maar één nummer op zijn plaats is. 'The winner takes it all' van ABBA."

Tweet Mario in AD

Rotterdam, 14 oktober

zaterdag 10 oktober 2015

Mario op korfbalcongres

Papendal, Arnhem, 10 oktober

Vandaag was Mario aanwezig bij het KNKV-Korfbal-congres.
Sprekers Hans van Breukelen, Jan Sjouke van den Bos en Mario


Mario in het AD

Rotterdam, 10 oktober

Prognoses. Gaat Nederland derde in de kwalificatiepoule worden?


zondag 4 oktober 2015

Mario in Eindhovens Dagblad

Eindhoven, 4 oktober

Home  Algemeen  Sport  Voetbal  'Voor 1-1 van Ajax maakte Veltman 100 procent overtreding'

'Voor 1-1 van Ajax maakte Veltman 100 procent overtreding'

Foto's
 
1
  • Joël Veltman in actie tegen PSV.
    Joël Veltman in actie tegen PSV.
     
Oud-scheidsrechter Mario van der Ende was er al tijdens de wedstrijd Ajax - PSV duidelijk over. Voorafgaan aan de gelijkmaker van Ajax van Amin Younes, maakte Joël Veltman een overtreding waar arbiter Bas Nijhuis voor had moeten fluiten.
,,100% overtreding Veltman voorafgaand aan 1-1 van Younes'', zo twitterde Van der Ende bij de beelden.

Veltman kwam bij het duel met Joshua Brenet met twee benen in en schoffelde de PSV-verdediger hard onderuit.